Zadarske klape Feral, Lantina i Riva na Drugoj smotri dječjih klapa Omiš

U subotu, 10. lipnja u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš održava se Druga smotra dječjih klapa Omiš 2023.

Dječje klape koje sudjeluju na natjecanju dolaze iz cijele Hrvatske: Canticum Angelorum – Zagreb, Četiri kampanela – Rab, Dominus – Rijeka, Feral – Zadar, Lantina – Zadar, Maestral – Split, Matačićevi slavuji – Omiš, Porta – Split, Riva – Zadar, Sfida – Korčula i Zagrebačke kantadurke – Zagreb.

Klape su podijeljene u dvije kategorije: osnovnoškolci i srednjoškolci, a nagrade za koje se bore su zlatni, srebrni i brončani Omiški grdelin. Natjecanje započinje u 19.30 sati u dvorištu Osnovne školi „Josip Pupačić“ na adresi Trg kralja Tomislava 1, a ulaz na koncert je slobodan.

Smotra dječjih klapa uvrštena je u Katalog natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Prošlogodišnje uspješno pokretanje prve Smotre i veliki Državni stručni skup na temu rada s Dječjim klapama održan u veljači ove godine već sada su pridonijeli osnivanju novih dječjih klapa u Dalmaciji, ali i cijeloj Hrvatskoj, što je primarni zadatak ovog natjecanja, a sve u svrhu očuvanja i prenošenje tradicije klapskog pjevanja i njegovanja tradicijske glazbene kulture pod zaštitom UNESCO-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...