Aplikacija Smartica za kupnju karte za autobus više ne radi nego li radi; Šimunov: “Uskoro kreće prodaja i plaćanje karticama, Smarticu ćemo ipak zadržati”

Poteškoće s radom Liburnijine aplikacije Smartica nisu novost jer od njenog puštanja u upotrebu događaju se razni tehnički problemi.

Na njih nas je ovih dana upozorila i jedna čitateljica koja nama je rekla da sustav Smartice preko kojeg se kupuje karta za autobus, gotovo nikad ne radi.

– Koristim autobus dovoljno rijetko da mi se ne isplati kupovati pokaz. Prije sustava digitalnog izdavanja karte, iste su se mogle kupiti na trafikama – karta u dva smjera jeftinija je od jednosmjerne kod vozača. Sustav Smartice gdje kartu kupite preko aplikacije gotovo nikad ne radi. Aparat u autobusu koji bi trebao očitati kartu više ne radi nego radi, napisala nam je te dodala kako bi voljela da se ono što je vjerojatno skupo plaćeno uistinu može i koristiti.

No, njezin slučaj nije jedini već se s problem aplikacije susrelo jako puno korisnika autobusnog prijevoza u Zadru.

Zbog toga smo kontaktirali Edvina Šimunova, direktora zadarske Liburnije koji nam je, pak, kazao kako je svjestan tih problema te da sustav još ne funkcionira kako bi trebao.

– U pripremi je i samo što nije krenulo, u završnoj je eksperimentalnoj fazi, prodaja i plaćanje karticama i nadamo se da ćemo time Smarticu zaobići. Zadržali smo je, bilo nam je da je ipak putnici imaju, to mi je bila bolja odluka nego da je skroz ukinuta u ovim prelaznim razdobljima, da imao što više mehanizama naplate, ali eto, kao što je putnica rekla, neke su tu poteškoće, to nije naš program, ali definitivno smo svjesni toga, ali smo je zadržali unatoč svemu, komentirao nam je Šimunov.

Dakle, Liburnija se ipak neće “riješiti” Smartice.

– Mislim o tome da je paralelno zadržimo jer koncepcija je takva da ljudi imaju što više instrumenata, odnosno alata za plaćanje, onda je to bolje. Konačno i da imaju izbora ako Smartica ne radi. Dok to sve ne zaživi, ne “sjedne” i ne bude funkcionirati bez mane mislim da ćemo zadržati što više toga. Mislim da u dogledno razdoblje nećemo žuriti s izbacivanjem Smartice bez obzira na poteškoće obzirom da će se onda moći i karticu provući i ostale načine. Mislim da će to ipak biti veliko poboljšanje na ono što je bilo do sada, zaključio je direktor Liburnije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...