Dojava o bombama na više lokacija u Splitu. Policija: Sve je lažno

Od jutros prije sedam sati splitska policija provjerava dojave o bombi na četiri lokacije.

Policija je nešto iza 11 sati objavila da se dojava u cijelosti pokazala lažnom, piše Index. 

Anonimnim mailom, koji je poslan i medijima, javljeno im je da su postavljene eksplozivne naprave u gradskoj upravi Banovini, u crkvi Svetog Franje (tako se navodi u mailu, a vjerojatno se misli na crkvu sv. Frane), kod spomenika IX. bojnoj HOS-a “Rafael vitez Boban” te u splitskom šoping centru City Center One.

“Jutros, 17. srpnja 2023.godine,  zaprimili smo elektroničku poštu koja je sadržavala anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama. Na sve lokacije upućeni su policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i poduzet će sve mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana”, priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Kako nam je rekla glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije Antonela Lolić, na lokacijama koje se spominju u prijetećem mailu rano jutros nije bilo ljudi pa nije postojala potreba za evakuacijom.

“Policija je po zaprimljenoj dojavi odmah pristupila provjeri istinosti dojave. Provjere su još uvijek u tijeku”, kazala je Lolić za Index.

City center one Split je nešto prije 9:30 bio otvoren, što znači da su očito policijske provjere obavljene i nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...