Nakon prometne, poznanika iz Benkovca nagovorio da se policiji predstavi kao vozač

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 26 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, 04. veljače 2023. godine oko 18.15 sati u Benkovcu 26-godišnji hrvatski državljanin, znajući da mu je vozačka dozvola istekla, upravljao je automobilom zadarskih registarskih oznaka te je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, nakon čega je prije dolaska policijskih službenika na mjesto događaja, svog 26-godišnjeg poznanika potaknuo da se policijskim službenicima predstavi kao osoba koja je upravljala automobilom, o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, 26-godišnji poznanik  je svojim vlastoručnim potpisima ovjerio dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 26-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je protiv 26-godišnjaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, podnesena kaznena prijava zbog poticanja na počinjenje kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...