NIKAD DOSTA GRADILIŠTA Kreću radovi na rekonstrukciji Ulice admirala Jakova Šubića od Cezana

Kako gradilišta nikad dosta, i da nam ne bi slučajno nedostajala, iz Grada Zadra najavili su početak redova na rekonstrukciji Ulice admirala Jakova Šubića od Cezana.

– Koliko god bilo nepopularno, gradnja komunalne infrastrukture u Zadru je nužna. Znamo što nam donose i odnose radovi na aglomeraciji, ali bez sustava odvodnje i uređenih prometnica se ne može. Na redu je Ulica admirala Jakova Šubića od Cezana. Prometnica koja skorom rekonstrukcijom postaje novi uređeni i sigurni prometni koridor sa svom potrebnom infrastrukturom, najavio je to gradonačelnik Branko Dukić.

Ugovor o građenju potpisan je prije nekoliko dana, tvrtka Strabag je izvođač, a gotovo milijun eura je cijena ugovorenih radova. Spomenuta rekonstrukcija ide od Splitske ulice pa sve do spoja na Ulicu Nikole Tesle s rotorom na Kožinskom prilazu jer te se četiri prometnice nepravilnog oblika stapaju u jedno raskrižje. Ova dionica će završiti malo poslije crkve sv. Josipa, napomenuo je zamjenik pročelnika UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, Matko Segarić.

– Čekamo da se završi asfaltiranje Ulice Kožinski prilaz da bi u okviru koncepta Aglomeracije Ludwig Pfeiffer krenuo u izgradnju te dionice Ulice admirala Šubića Cezana, a onda bi mi kao Grad uveli Strabag u posao za završetak te dionice, pojasnio je Segarić te najavio da bi radovi, ako sve bude po planu, trajali godinu dana.

U otkupu je križanje ulica Nikole Tesle, Šubića Cezana i Jurja Dobrile, a rotorom bi se zamijenila trafostanica na Putu Plovanije. Ovo je dio transverzale koja će od križanja Splitske ulice s Ulicom Borka Šarlije Kese preko Cezanove ići sve do Žmirića.

Nadalje, radovi iznad belafuškog groblja su ugovoreni, dok Hrvatske ceste trebaju izabrati izvođača radova na raskrižju Žmirići.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...