Policija u Srbu zaustavila vozača s 2,43 promila alkohola

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

– alkoholiziranost vozača,
– vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
– nekorištenje sigurnosnog pojasa,
– nepropisna uporaba mobitela i
– prekršaji motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 28. do 31. srpnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 362 prekršaja od čega izdvajamo:

– 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
– 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
– 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 6 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda, 6 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 6 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru te 3 prekršaja odbijanja testa na droge. U istom periodu utvrđeno je 125 prekršaja nepropisnog parkiranja.

Iz prometa je isključeno 30 vozača i 7 vozila. U tom vremenu se dogodilo 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teže te su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac su tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 30. srpnja u 00.20 sati u Srbu zaustavili 55-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,43 g/kg upravljao automobilom gospićkih registarskih oznaka, a što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Zbog počinjenog prekršaja, 55-godišnjak je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...