U jednom danu u Zadar stiglo gotovo 10.000 putnika s dva kruzera; Jedan od njih Norwegian Getaway, do sad najveći koji je pristao u Gaženicu

Jučer je u Gaženicu stigao najveći kruzer koji je do sad bio na vezu u zadarskoj luci – Norwegian Getaway kompanije Norwegian cruise line.

– Brod ima dužinu 326 metara, gaz 8,6 metara i 145.000 blta, to je težina broda. Došao je jučer sa 4,683 putnika i 1.590 članova posade. Maksimalan kapacitet putnika je 4.819 putnika. Došao je iz Rijeke i otišao je za Dubrovnik. Najveći je, ali nije najduži već je najveći po broju putnika, pojasnila nam je Rebeka V. Pevec, generalna menadžerica Zadar Cruise Porta.

Dakle, ovaj je kruzer najveći zbog svog kapaciteta jer je to mjerilo veličine tih putničkih brodova, a ne po tonaži ili dužini. Naime, u Gaženici su bili i duži brodovi od ovog, a doći će i ove godine. Jedan od njih je i MSC  Splendida koji dolazi 27. listopada i po dužini je 353 metra, što je duže od broda koji je dosad smatran najvećim u zadarskoj luci.

Norwegian Getaway više neće dolaziti, ali će dolaziti drugi brodovi iste kompanije, najavila je Pevec. Sljedeći brod koji treba doći iz te kompanije također će tu biti po prvi put, a to je tzv. inaugural call – Norwegian Viva.

– Istovremeno, imali smo na vezu i AIDAblu od njemačke kompanije AIDA cruises i taj brod je jedan od najčešćih u Zadru. Ove godine dolazi ukupno 14 puta. Dužina mu je 254 metra, gaz 7,3 metra i ima 71.000 blt-ja. Jučer je došao s 2.276 putnika i 626 članova posade. Maksimalan kapacitet tog broda je 2.500 putnika. Došao je iz Trsta i otišao za Kotor, saznali smo od Pevec.

– Jučer smo s ta dva kruzera imali gotovo 7.000 putnika, još otprilike nekih 2,200 članova posade, sve skupa blizu 10.000 ljudi je bilo u Zadru, zaključila je na kraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...