U Zračnoj luci Zadar i trgovinskim centrima policija provela preventivne aktivnosti u sklopu projetka “Sigurnost u turizmu”

Zadarska policija je u suradnji sa stranim policijskim službenicima provodila preventivne aktivnosti lokalnog projekta „Sigurnost u turizmu”.

Nositelj projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije te drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Aktivnosti su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji sa stranim policijskim službenicima koji borave na području Zadarske županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija 2023“.

Kako navode iz PU zadarske, uz kolege iz  Austrije, Poljske, Mađarske i NR KIne u provođenju aktivnosti na Zračnoj luci Zadar, kao i zadarskim trgovinskim centrima, su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje  Zadar, Policijske postaje Biograd i Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Ovom prilikom policijski službenici su upoznali putnike u zračnom prometu o važnosti samozaštitnog ponašanja svakog pojedinca,  zatim sa savjetima za siguran odmor te o važnim telefonskim brojevima na kojima će potražiti pomoć ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Cilj aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, a sve kako bi smanjili mogućnost da putnici i drugi turisti postanu žrtvom kaznenog djela.

Ciljana skupina navedenih preventivnih aktivnosti iz ovog projekta su i posjetitelji trgovinskih centara, pa su se zajedničke preventivne aktivnosti u ovom tjednu provodile i u zadarskim trgovinskim centrima.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...