DIJELIMO ULAZNCE Hit predstava Mala Čuda sutra u 21 sat na festivalu monodrame u Kazalištu lutaka

Na Zadarskom festivalu monodrame u srijedu 30. kolovoza 2023. u 21 sat Hit predstava u produkciji Teatara EXIT i TeatruMa Autorski projekt Sanje Milardović MALA ČUDA

Mala čuda tragikomična je monodrama glumice Sanje Milardović koja se u ovom naslovu publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica.

Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana. Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana. Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje) no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje s nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji je okružuje. Njezin oporavak se postepeno pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojem će pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi. U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je li teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica svih nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život.

Projekt Mala čuda nastavak je platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM i nastavak produkcije autorskih projekata tvz. ženskih priča i ženskih autorica.

Predstava je proglašena najboljom predstavom u cjelini na 32. Festivalu hrvatske drame ”Marulićevi dani”. O nagradama Marul odlučio je žiri u sastavu: Tomislav Zajec (dramatičar), Nenni Delmestre (redateljica), Deni Šesnić (oblikovatelj svjetla), Irena Sušac (kostimografkinja) i Ivana Vuković (dramatičarka).

Redateljica: Sanja Milardović Igra: Sanja Milardović

Antena Zadar dijeli 2 ulaznice, a sve što morate napraviti je ispod objave na Facebooku točno odgovoriti na pitanje: Na kojem je festivalu predstava “Mala čuda” osvojila nagradu za najbolju predstavu u cjelini?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...