Izazvao prometnu nesreću u Ninu, nakon čega je fizički napao 76-godišnjaka te se udaljio s mjesta događaja

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanja nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu.

Naime, 17. kolovoza 2023. godine u 19.15 sati u Ninu u Ulici Grgura Ninskog osumnjičeni 26-godišnjak je izazvao prometnu nesreću upravljajući kombi vozilom zadarskih registarskih oznaka, kretao se kolnikom ceste te bez da se uvjerio da radnju pretjecanja može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, započeo pretjecati bicikl koji se kretao ispred njega, a s kojim je upravljao 76-godišnji hrvatski državljanin, uslijed čega lijevim retrovizorom udara u bicikl, a potom izlazi iz vozila i fizički nasrće na 76-godišnjaka koji je potom pao na kolnik, gdje ga je osumnjičeni nekoliko puta udario nogom i pri tom ga teže ozlijedio, nakon čega se vozilom udaljio s mjesta događaja.

Ozlijeđenom 76-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu konstatirane teže tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid, a osumnjičeni 26-godišnjak je ubrzo pronađen od strane policijskih službenika te je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Provedenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,84 g/kg te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanje opojnog sredstva.

Nakon provedenog kriminalističko istraživanja, protiv 26-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Također, protiv 26-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...