Na današnji dan 2007. godine živote izgubilo 12 hrabrih vatrogasaca; Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke

Danas se obilježava tužna 16. obljetnica kornatske tragedije u kojoj su živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Njihov je odlazak ostavio trajne ožiljke u svijesti i životima njihovih najmilijih.

Danas je predviđen posjet mjestu stradavanja u uvali Šipnata na Velikom Kornatu, komemoracija i molitva za poginule.

U 19 sati predstavnici Grada Vodica, Javne vatrogasne postrojbe Vodice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva položit će vijence i upaliti svijeće na grobove stradalih vatrogasaca, a u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Križa bit će služena sv. Misa za poginule vatrogasce.

Tim povodom ministar obrane RH Mario Banožić prisjetio se 30. kolovoza 2007. godine i izrazio suosjećanje s obiteljima i prijateljima stradalih vatrogasaca.

“Danas je dan sjećanja na 12 heroja s Kornata.

I nakon 16 godina, nosimo istu veliku bol i tugu kada se prisjetimo prerano izgubljenih 12 života hrabrih hrvatskih vatrogasaca. Predano i časno obavljali su svoju zadaću i zato sjećanje na njih nikada ne smije izblijediti.

Hrvatska će zauvijek čuvati uspomenu na najveću tragediju koja je pogodila hrvatsko vatrogastvo i hrvatsku državu nakon Domovinskoga rata”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...