Plenković: “Čudi me kampanja protiv Zakona o trgovini i odluka o sajamskim danima”

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je Zakon o trgovini napravljen tako da prođe test ustavnosti te izrazio čuđenje kampanjom koja se protiv tog zakona vodi proteklih dana.

– Moram priznati da sam iznenađen cijelom tom kampanjom koja traje proteklih nekoliko dana, rekao je premijer, refeirajući se na odluku nekih gradova i općina da blagdan Velike Gospe proglase sajamskim danom.

Ustvrdio je da to što su se poklopili Dan pobjede u subotu i potom nedjelja nigdje na obali nije predstavljalo problem jer su u nedjelju dućani diljem hrvatske obale i sedam županija bili otvoreni.

– Ta nekakva sada naknadna pamet da smo napravili što se tiče ovih koji proglašavaju sajamske dane, mogu. Na mnogim mjestima je Velika Gospa fešta pa onda možemo reći i da je sajamski dan. Ali s druge strane čuditi se gdje Njemačka, Austrija i mnoge druge zemlje godinama imaju neradne nedjelje, ne rade praznicima, ne vidim u čemu je problem, rekao je premijer.

Za Zakon o trgovini rekao je da je dobar, balansiran i donesen uz puno konzultacija i uz većinsku potporu radnika, posebice u trgovini te i uz dogovor sa sindikatima.

Kazao je kako mu se čini da je taj zakon ovaj puta napravljen na način da će proći test ustavnosti, prenosi HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...