Zmago Sagadin: “Agent Luke Božića radi u njegovu korist, sve kako bi dobio veću cijenu! Poznat je razlog odlaska mladih igrača iz Zadra!”

Nekadašnji trener KK Zadar, 71-godišnji slovenski stručnjak, Zmago Sagadin, redovito prati košarkaška zbivanja u regiji. S toga je rado prokomentirao “slučaj Božić”, ali se osvrnuo i na razvoj mladih igrača, te na razloge odlaska velikog broja zadarskih talentiranih igrača. Zmago nije optimist niti oko budućnosti ABA lige, za koju smatra kako će vrlo vjerojatno “izumrijeti”.

Luka Božić je nakon briljantne prošle sezone podigao svoju cijenu na tržištu. Ako KK Zadar smatra kako mu je on neophodan, onda ga jednostavno moraju i platiti! S druge strane, ako procijene da će moći preživjeti bez njega, u tom slučaju ga neće potpisati, nema tu puno filozofije. Njegov agent radi u korist igrača, kako bi za Božića dobio što veću cijenu. Agent će dobiti samo “manji dio kolača”, dok će veći pripasti Božiću, ali ako se menadžer bori za dobrobit igrača, onda je to korektno. Luka Božić je već iskusan igrač koja mora razmišljati kako riješiti svoju egzistenciju. Ne može se to tumačiti na način da ostane u Zadru kako bi još malo napredovao i igrački se razvijao. Ponavljam, Božić mora zbog egzistencije otići negdje drugdje gdje će imati bolje ponude!, govori Zmago i usporenim glasom nastavlja o mladim igračima koji su napustili KK Zadar:

Da su mladi igrači koji su napustili KK Zadar vjerovali da će ući u prvu momčad, ostali bi i dalje. Nisu vjerovali, to je isključivi razlog njihova odlaska. Veliki je ovo problem u čitavoj regiji, jer nema više proizvodnje mladih igrača. U ABA ligi sve je manje prostora za razvoj mladih igrača. Regionalna liga je, ovog trenutka, natjecanje u kojoj igra previše stranih igrača, sve s ciljem kako bi klubovi ostvarili što bolje rezultate, kaže slovenski stručnjak, te spominje Danijela Jusupa:

U Zadru svi traže isključivo rezultat, počevši od uprave Kluba i navijača. Sve to stvara određeni pritisak kod trenera Danijela Jusupa, koji upravo zbog imperativa rezultata više vjeruje iskusnijim igračima. Ja sam dokaz da se može napraviti vrhunski rezultat i ako se u prvi plan ubace jedan do dva mlada igrača! Takvih trenera danas više nema jer nemaju podršku svojih klubova. Moram ipak istaknuti, kako Danijel Jusup u uvjetima koji su u KK Zadru, radi ne dobar posao, već fantastičan, “stari lisac” Zmago nastavio je o ABA ligi:

Ta liga će kad tad “izumrijeti”! Najviše zbog tenzija u Srbiji. Hrvatski klubovi nisu konkurentni i ne bore se više za visoka mjesta u ABA ligi, već samo kako bi preživjeli i ostali u regionalnom natjecanju. Ako se hrvatski klubovi budu fokusirali samo na Prvenstvo Hrvatske, u tom slučaju mogu samo staviti “ključ u bravu”! Isti slučaj je i u Sloveniji. S europskom košarkom više nema pravog kontakta. Balkanska košarka za europskom zaostaje, osim Partizana i Crvene zvezde, drugi klubovi nisu konkurentni, Zmago je za kraj poručio:

KK Zadar mi je isplatio sva dugovanja! Zdravlje mi je dobro, u Dalmaciju ne dolazim, ali na Krku imam malu kućicu i to je moja ljetna destinacija, zaključio je legendarni Zmago Sagadin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...