Požar iznad Kožina lokaliziran, vatrogasci saniraju rubne dijelove, kanaderi povučeni prije 10 sati

Požar koji je jutro oko 6.30 sati izbio iznad Kožina pod kontrolom je vatrogasaca i stanje je trenutno zadovoljavajuće.

Tako nam je, naime, kazao županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić i napomenuo je kako su snage još uvijek na terenu.

– U 10 sati smo ga lokalizirali. Ostali su vatrogasci odraditi te rubne dijelove da se ne bi ponovno aktivirao i to je dobro odrađeno tako da smo jedan dio snaga otpustili. Sad je tamo ovaj domicilni DVD Pljusak Nin, jer je požar na području Grada Nina, i ostat će intervencijska vatrogasna postrojba Zadar i dislokacija u Zatonu, tako da ćemo reducirati snage. I dalje su na terenu, ali je stanje sada skroz zadovoljavajuće, potvrdio nam je Rudić.

Podsjetimo, požar je izbio jutros na niskom raslinju i borovoj šumi, a na teren je poslano devet vozila i 20 vatrogasaca, a pomoć u gašenju pružala su ima i dva kanadera.

– Kanaderi su povučeni još prije 10 sati, prvo jedan pa drugi, tako da je požar od 10 pod nadzorom vatrogasaca, zračne snage više nisu djelovale i vatrogasci saniraju rubne dijelove. Puhao je jugoistočnjak, ali brzo se podiglo dosta snaga i dva aviona, napomenuo je županijski vatrogasni zapovjednik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...