U kontroli prometa zaustavljen s 1,82 promila za volanom

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

– alkoholiziranost vozača,

– vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,

– nekorištenje sigurnosnog pojasa,

– nepropisna uporaba mobitela i

– prekršaji motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 25. do 27. kolovoza 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 290 prekršaja od čega izdvajaju:

– 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,

– 101 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja

– 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom

Zabilježeno je i 11 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te 4 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.

Iz prometa su isključena 32 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 38 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, te četiri lakše ozlijeđene.

U petak, 25. kolovoza u 8,15 sati u Pagu, policijski službenici Policijske postaje Pag su zaustavili 52-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja automobilom šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu  od 1,82 g/kg.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv vozača se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...