Vrhovni sud proglasio štrajk vatrogasaca nezakonitim; Lilić: “Sud je potvrdio naše zahtjeve, vidjet ćemo kako će proći sastanak u Gradu 4. rujna”

Vrhovni sud proglasio je štrajk dijela zadarskih vatrogasaca nezakonitim, tako da je isti okončan s jučerašnjim danom.

Podsjetimo, riječ je o štrajku 26 vatrogasaca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Zadar, članova Sindikata “Zajedno”, koji je započeo 24. srpnja i tijekom kojeg su tražili da se poštivaju njihova prava u vidu obračuna plaće, godišnjeg odmora i ostalih uvjeta koje su naveli.

Odluka suda nije pokolebala ove vatrogasce jer sad čekaju sastanak u Gradu, zakazan za 4. rujna, kazao nam je Dino Lilić, sindikalni povjerenik ovog sindikata pri JVP Zadar, Dino Lilić.

– Sud je naše zahtjeve potvrdio, to što se mi borimo, za plaće i ostalo. Međutim, uhvatili su se nekih tehnikalija. S obzirom da smo ispregovarali sastanak koji bi se trebao održati 4. 9. , kojeg je zatražio Grad, čekat ćemo da vidimo što će biti na tom sastanku i sukladno tome ćemo dalje postupati, hoćemo li opet ići u štrajk, jer ovaj štrajk mogu proglasiti nevažećim, ali nisu nam uskratili nego su samo potvrdili da su naša prava legalna tako da mi možemo opet ponoviti štrajk i ovaj put će biti 100 posto legalan. A za drugo ćemo vidjeti hoćemo li sad odmah ili sačekati sastanak, pa ćemo ići s kaznenim prijavama protiv odgovornih iz drugog sindikata i protiv poslodavca, kazao nam je Lilić.

Inače, u međuvremenu su 8. kolovoza održali i prosvjed na Narodnom trgu kad ih je primio i zamjenik zadarskog gradonačelnika Ante Babić.

– Na tom su mu sastanku iznijeli svu problematiku što se tiče zakidanja na plaćama, zakidanja godišnjeg odmora i ostalih stvari, upoznali smo ga s tužbama i sa svime. Sam zamjenik je rekao da se tu radi o kaznenim djelima, da je to kriminal što se radi. On je rekao da se sva ta problematika rješava kolektivnim ugovorom što se mi slažemo tako da  smo i stali sa svime, ajmo reći, ispričao nam je Dino.

Ono što je bitno, napominje, jest da su za sve što tvrde pokriveni dokumentacijom koju javnosti mogu predočiti u svakom trenutku.

– Najveći problem je izgleda što od strane naših šefova Gradu se nisu prenosile točne informacije i točno stanje nego sve stavlja pod tapet i govori se da je sve u redu i onda se radi na svoju ruku što ne ide ni Gradu u prilog jer oni moraju tužbe plaćati, kazao je Lilić na kraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...