Zlato i bronca za zadarske streličare na Državnom prvenstvu u lovnom 3D streličarstvu

Prošlog vikenda streličari Streličarskog kluba Zadar u sastavu Josip Šare i Roko Lazanja nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u 3D disciplini u organizaciji Streličarskog kluba „Kuna“ iz Pakraca. Staza je bila postavljena na šumskom terenu na i oko planinarskog doma Omanovac smještenog na 650 metara nadmorske visine na gorskoj kosi Omanovac pored Pakraca. Vrijeme je bilo izrazito suho i vruće, no ništa na što streličari u ovoj disciplini nisu navikli.

U stilu Lovački luk (HU) kategorija seniori Josip Šare ispucava 370 krugova i osvaja broncu.

Roko Lazanja u stilu Tradicionalni luk (TRB) kategorija kadeti U15 ispucava 284 kruga te osvaja zlato.

3D streličarstvo je u nas novija disciplina, dok je u svijetu mnogo popularnija i masovnija. Disciplina je vrlo slična poljskom streličarstvu, a glavna je razlika što se ovdje gađaju gumene figure raznih životinja u prirodnoj veličini, a ne u mete i papirnata lica s krugovima. Postoje figure jelena, košute, srndaća, medvjeda, muflona, vuka, pantere, svisca, purana, lisice, jazavca, risa i dr. Trodimenzionalne figure životinja postavljaju se u prirodnom ambijentu u kojemu borave, u pozama kakvim ih možemo vidjeti u prirodi i tako kako bi ih mogao vidjeti lovac.

Na 3D natjecanjima u jednom se krugu postavlja do 40 različitih životinja vidljivo numeriranih. Disciplina 3D je imitacija lova. Ljudi koji imaju lovačkog duha i žele se baviti ‘lovom’ vrše ‘odstrel’ na plastičnim figurama čuvajući životinje, izvijestili su iz Kluba.

Streličarski klub Zadar kontinuirano vrši upise novih streličara a za sve dodatne informacije posjetite našu web stranicu: https://www.skzadar.com/kontakt/ te Facebook stranicu https://www.facebook.com/strelicarski.klub.zadar/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...