Cijeli ste život tražili recept za palačinke koje ne treba okretati? Vjerovali ili ne, pronašli smo ga!

Palačinke su jedan od najomiljenijih deserta širom svijeta i dolaze u različitim verzijama, piše Chill portal.

Ovaj recept će vam omogućiti da pripremite veću količinu palačinki, a možete ga prilagoditi svojim potrebama. Ono što je najvažnije – ne trebate okretati palačinku u tavi!

Sastojci:

  • 4 bjelanca
  • 4 žumanca
  • 800 grama brašna
  • 100 grama maslaca
  • 800 mililitara mlijeka
  • 150 grama šećera
  • 2 vanilin šećera
  • Ulje za pečenje

Priprema:

  1. Umutite mikserom maslac, a zatim dodajte žumance. Postupno dodajte brašno i mlijeko naizmjenično, ponavljajući postupak dok ne potrošite sve sastojke. Ovo će osigurati da smjesa ostane glatka i bez grudica.
  2. Nakon toga, umutite bjelanca u čvrsti snijeg i postepeno ih dodajte u prvu smjesu.
  3. U posebnoj posudi, pomiješajte vanilin šećer i obični šećer. Ako volite različite okuse, možete koristiti rum ili limun šećer umjesto vanilin šećera.
  4. Ključni trik za sočne palačinke je dodavanje šećera dok su palačinke na tavi, što će im dati kremasti okus.
  5. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, premažite je malo uljem uz pomoć ubrusa i ulijte smjesu za palačinke. Pospite svaku palačinku šećerom i pričekajte dok se donja strana ne zapeče.
  6. Kada su palačinke gotove, omotajte ih i slažite u zdjelu s poklopcem kako bi ostale mekane i sočne.

Uživajte u ovom jednostavnom receptu za ukusne palačinke koje će vas oduševiti svojim kremastim okusom, piše Chill portal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...