DOBRO JE ČINITI DOBRO Pomozimo Tomislavu Stagličiću iz Biograda da se oporavi nakon prometne nesreće

Nakon što je stradao u prometnoj nesreći, obitelj Tomislava Stagličića iz Biograda pokrenula je akciju prikupljanja sredstava kako bi mu omogućili odlazak na epiduralnu stimulaciju i pružili mu najbolje šanse za oporavak.

Akciju prikupljanja pokrenuli su na Gogetfunding stranici, na kojoj se navodi sljedeće:

“Obraćam Vam se u ime mog brata Tomislava koji je 23. prosinca 2022. godine kao suvozač teško ozlijeđen u prometnoj nesreći. Odmah nakon nesreće primljen je na hitni prijem Opće bolnice Gospić gdje mu je dijagnosticiran dislokacijski prijelom vratnih kralježaka C6C7 i posljedično nepotpuna ozljeda leđne moždine.

Zbog težine ozljeda prebačen je u Opću bolnicu Zadar na odjel neurokirurgije gdje je operiran. Nakon operacije prebačen je na odjel intenzivne njege, stavljen u induciranu komu i priključen na respirator.

Tu počinje njegova borba za vlastiti život, a za obitelj duge besane noći, pažljivo očekujući pozitivne rezultate. Oni koji Tomislava osobno poznaju, znaju da je on odlučna, čvrsta osoba, a zahvaljujući njegovom pozitivnom pogledu na život, vjerovali smo da će izaći kao pobjednik, što se i dogodilo te je s jedinice intenzivne njege prebačen na neurokirurgiju. odjelu gdje je nastavio oporavak.

Od 16. veljače 2023. primljen je u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice gdje je nastavio intenzivnu terapiju i uspio povratiti veći dio motorike ruku. Potaknut pozitivnim pomacima, Tomislav svakodnevno daje svoj maksimum i strpljivo vježba u nadi potpunog oporavka.

Vedra duha i uvijek pozitivan Tomislav je omiljen na odjelu kako među pacijentima, tako i među medicinskim osobljem i liječnicima. Nažalost, Tomislav, iako ima osjećaj u nogama, ne može ih pomaknuti, ne može ustati ni hodati. Kao mlada i vrlo aktivna osoba, teško mu je vrijeme jer je život pred njim i ima još puno toga za postići.

Nažalost, mogućnosti liječenja u Hrvatskoj su iscrpljene i mi smo kao obitelj poduzeli sve korake da pronađemo opciju koja budi nadu u potpuno ozdravljenje i jamči bolju kvalitetu Tomislavovog života. Taj se postupak naziva epiduralna stimulacija leđne moždine. Kontaktirali smo specijaliziranu kliniku i poslali im svu medicinsku dokumentaciju.

Nakon evaluacije medicinskog tima klinike dobili smo pozitivno mišljenje i Tomislav je prihvaćen kao dobar kandidat za ugradnju dva neurostimulatorska uređaja. Osim toga, bit će podvrgnut tretmanu matičnim stanicama koji će povećati brzinu oporavka motoričkih funkcija, poboljšati senzorne funkcije i brojne autonomne funkcije te pomoći u smanjenju neuropatske boli.

Nadalje, osim navedenih tretmana, paket uključuje postoperativnu terapiju i rehabilitaciju. Za sve navedeno potrebno je izdvojiti znatna financijska sredstva što je za našu obitelj veliki teret.

Želja nam je da kao obitelj prikupimo što više novca kako bismo Tomislavu omogućili odlazak na epiduralnu stimulaciju i pružili mu najbolje šanse za oporavak.

Bit ćemo vam vrlo zahvalni za svaki iznos koji možete donirati.

Shvaćamo da možda neće svi moći financijski doprinijeti, ali ipak možete dati značajan doprinos širenjem vijesti o ovoj kampanji. Podijelite na svojim platformama društvenih medija, sa svojim prijateljima, obitelji i kolegama.

U ime Tomislava, njegove obitelji i svih njegovih prijatelja, želim vam zahvaliti što ste odvojili vrijeme da pročitate Tomislavovu priču i nadamo se da ćemo uz vašu pomoć uspjeti učiniti da Tomislav ponovno prohoda.”

Ovo je prilika da se uključimo i pomognemo, a to možemo učiniti odlaskom stranicu Gogetfunding.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...