HUMANITARNA AKCIJA Pomozimo obitelji Matijević iz Škabrnje

Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima organizira za pomoć teško bolesnoj samohranoj majci Andrijani Matijević, majci petero maloljetne djece iz Škabrnje pokraj Zadra, čiji je zakoniti suprug i otac djece nažalost preminuo od teške bolesti, odnosno četvrti jaki moždani udar ga je nažalost ubio. Suprug ove samohrane majke i otac njihove petero djece bio je hrvatski branitelj i proživio strahote.

Kako navode na Facebook stranici,  Andrijana trebala je imati još jedno dijete s istim suprugom, koje je nažalost umrlo.

“Ova dječica zaslužuju pomoć svih nas. Školarci su i u školi su unatoč teškim uvjetima uspješni i imaju dobre ocjene i pohvale. Malena Magdalena namlađa kćer u 2 razredu Osnovne škole zaželjela je rajf za kosu i skromno sramno zaželjela ako može ono što vole djevojčice njene dobi, nije precizirala što, već navela što dragi dobri ljudi daju.

Tako smo mi 08.09.2023 obišli obitelj i proveli s njima lijepi dan. Isto tako imaju predivnog župnika don Ivana Rončevića iz Župe Uznesenja BDM u Škabrnji, koji je dana 08.09.2023 bez ikakvog problema radosno dao preporuku za pomoć ovoj obitelji, a koji nam je rekao da za navedenu obitelj osobno jamči o teškoj situaciji i potrebi za pomoć.

Kontaktirali smo Hrvatski zavod za socijalni rad, bivši Centar za socijalnu skrb, koji nam je potvrdio teške uvjete obitelji i potrebu za pomoć. Ova divna, skromna i pristojna djeca ostali su bez oca 2021 godine kada je njihov otac preminuo od teške bolesti četvrtog jakog moždanog udara. Uče u malom prostoru svi zajedno punom gljivica i u crnim zidovima, jer nažalost nemaju mogućnosti niti pokrečiti zbog teškog financijskog stanja.

Od Zadra su udaljeni oko 18km i nemaju povezanost s Gradom zbog jako lošeg javnog prijevoza. Primaju pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Centra za socijalnu skrb.
Gosp. Andrijana, samohrana majka, ne može raditi zbog toga što sama brine o petero maloljetne djece školaraca koji putuju u školu i zbog teških bolesti koje ima, a koje je potvrdila liječnica gosp. Andrijane. Pije lijekove koje mora nadoplatiti.

Pokojni suprug gosp. Andrijane po imenu Vinko i gosp. Andrijana imaju petero djece i to: Nikolina 15 godina, Ivona 13 godina, Monika 11 godina, Andrija 10 godina i Magdalena 7 godina.
Žive u jako teškim i nehumanim uvjetima, u jednom malom prostoru punom vlage, te šuplim i crnim zidovima, te takvi uvjeti nisu za život ove lijepe male pametne djece, koja unatoč ismijavanju vršnjaka uspješno uče i završavaju školu, a još ktome u školu putuju autobusom.

Obitelj nam se javila za pomoć po preporuci Župnika i Centra za socijalnu skrb, a vidjeli su nas i u medijima te zamolili za pomoć, jer više tako dalje ne mogu. Hrane nemaju, imaju dugovanja, djeca nemaju osnovne stvari, zidovi su crni, puni rupa i gljivica, žive u malenom prostoru, a jedina želja im je da nisu gladni.
Na naše inzistiranje što bi im sve bilo potrebno, gosp. Andrijana Matijević navodi: hrana, higijenske potrepštine, peć na drva, drva za ogrjev oko 8 – 10 metara, tenisice broj 34 za najmlađu kćer Magdalenu, a za djecu Monika, Nikolina i Andriju tenisice 39. Gosp. Andrijana nosi tenisice 42. Majca za gosp. Andrijanu broj XXL, te odjeću za djecu. Andrija ima 10 godina i volio bi imati kopačke za nogomet 39 i rukavice br 5. Gosp. Andrijana je zamolila ako se može naći netko tko je voljan pomoći za Laptop za najstariju kćer Nikolinu 15 godina, koja je 1 razred srednje škole i hitno joj je potreban laptop, jer pohađa gimnaziju.

Sukladno punomoći ovjerenoj kod javnog bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, Polačišće 2 Zadar, broj: OV-247/2023 od 08.09.2023 koju je ovjerila gosp. Andrijana Matijević i preporuke svećenika don Ivana Rončevića, pomoć za obitelj Matijević na zamolbu iste možete izvršiti na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d., IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.”, navodi se u objavi.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...