Idućeg tjedna otvara se solarna elektrana Bukovica

U srijedu, 4. listopada, kod bivše Tvornice glinice Jadral u Općini Jasenice bit će otvorena solarna elektrana Bukovica.

Na događaju će biti predstavljen projekt izgradnje solarne elektrane u sjevernoj Dalmaciji, u općini Jasenice, gdje je prije četiri godine pokrenut vjetropark Jasenice.

– Pridružit će nam se interni i eksterni partneri koji su surađivali s nama na projektu, s kojima ćemo zajedno proslaviti uspješan završetak faze izgradnje i pokretanje projekta te predstaviti naše planove daljnjeg razvoja obnovljivih izvora na tom području i u regiji. Događaju će prisustvovati i govorom obilježiti određeni predstavnici lokalnog i regionalnog okruženja, dok će direktor Interenerga Blaž Šterk te član upravnog odbora Kelaga, vlasničke tvrtke Interenerga, Danny Güthlein opisati prednosti i izazove projekta te predstaviti kako su izvedeni projekti na degradiranom području dobra praksa dodjeljivanja nove namjene područjima koja inače nisu u upotrebi. Službeni dio događaja završit ćemo svečanim otvorenjem parka, koji ćemo predstaviti sudionicima tijekom kratke šetnje kroz elektranu, najavljuju iz Interenerga.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...