IMA NEKA TAJNA VEZA Što povezuje gradonačelnika Branka Dukića i uskočkog osumnjičenika Sandija Šolu?

Gradonačelnik Branko Dukić je čovjek za kojega će mnogi reći da je principijelan. Ima, kažu, svoje čvrste principe koje slijedi, bilo kao gradonačelnik, kao liječnik i kao privatna osoba, građanin. Drži se čovjek svojih principa što je, dakako, za pohvalu. Jedan od tih principa je, recimo, da voli pomoći prijateljima (Mario Paleka je u tome ključni svjedok, iako ne i jedini), Branko Dukić, isto tako, ne voli iz principa, barem ne javno, imati posla s osobama koje su na neki način „posvađane“ sa zakonom.

Ali, gradonačelnik je ipak samo čovjek pa ponekad, doduše teška srca, mora odbaciti te svoje čvrste principe. Na primjer, kad je u pitanju poznati uskočki osumnjičenik Sandi Šola koji je zajedno sa svojom mamom optužen da je upropastio Karlovačku banku u kojoj je bio predsjednik uprave i njezin najveći dioničar. Lani je Uskok donio rješenje o provođenju istrage za njihove zlouporabe u financijskom poslovanju za koje je predviđena zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora.

Gospodin uskočki osumnjičenik inače predstavlja bosansku grupaciju iz Australije koja je navodno zainteresirana za investiranje u HNK Zadar, dakle u zadarski nogomet. A naš gradonačelnik je, iz ne baš jasnih razloga, toliko emocionalno vezan za HNK Zadar i njegovo „a je to“ vodstvo koje je zadarski nogomet srozalo na sramotu povijesnih razmjera.

I tako, napustivši svoje čvrste principe, Dukić je u posljednje vrijeme toliko često viđen u društvu Sandija Šole da ga, očito, u silnoj želji da spasi posrnuli klub, nije nimalo briga za istragu Uskoka u kojoj se čovjeka po optužnici sumnjiči za nezakonito korištenje oko 280 milijuna kuna Karlovačke banke za financiranje poslovanja raznih privatnih i obiteljskih tvrtki i mutnih nekretninskih poslova.

Dukić je s njim viđen što u gradskoj upravi, što na Kornatima, što u Tamarisa, što u Zagrebu…, narodski rečeno – nekih 22 puta. Sve u želji da preko njega privoli bosanske investitore iz Australije da ulože u HNK Zadar za koji bi se danas rijetko tko kladio da će pobijediti kvartovsku ekipu dobro držećih penzionera.

Drug Tito je jednom, navodno, rekao da se ne treba uvijek držati zakona „ko pijan plota“. Po pitanju životnih principa, i naš je gradonačelnik nešto naučio od druga Tita.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...