Ivan Kevrić milijunti je putnik u Zračnoj luci Zadar: “Putujem iz Memmingena, došao sam posjetiti roditelje i okupati se”

Danas je u Zračnu luku Zadar stigao milijunti putnik, i to mjesec dana ranije nego lani. Riječ je o Ivanu Kevriću koji je doputovao iz njemačkog Memmingenam gdje živi i radi, u posjet roditeljima u Zadru.

Tim povodom uručen mu je i prigodni poklon – dvije povratne aviokarte. Ivan, iako često putuje na ovoj relaciji, nije mogao sakriti iznenađenje što je baš on milijunti putnik.

– Putujem iz Memmingena, rodom sam iz Zadra. Mama i tata su tu, već dvije godine su u penziji, tako da sam ih došao malo posjetiti i okupati se još dok je lijepo vrime. I to je u biti to. Nisam računao na ovo sve lijepo danas, ali, eto, odlično, radujem se. Super poklon, kazao je Ivan.

Zadovoljstvo odličnim rezultatima nije mogao sakriti ni direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić.

– Skoro mjesec dana ranije smo došli do milijuntog putnika. Stvarno smo sretni zbog naših rezultata. Očekujemo da ćemo ove godine imati preko 10 posto više od prošle godine, znači 1,2 milijuna ćemo prijeći. To su za nas već respektabilne brojke i nastavljamo s pozitivnim trendovima koji su krenuli prije nekoliko godina, poručio je Klišmanić dodavši kako Zračna luka Zadar nastavlja s ulaganjima.

Naime, ubrzo kreće projekt “Elektrifikacija i ozelenjivanje sustava prihvata i otpreme zrakoplova te električno napajanje zrakoplova u Zračnoj luci Zadar”, čiji je cilj postizanje EU standarda po pitanju održivog razvoja.

– S tim projektom krećemo odmah nakon sezone. Dobili smo 9,3 milijuna eura bespovratno za projekt koji vrijedi nekih 16 milijuna eura i na taj način ćemo proširiti naše kapacitete, smanjiti štetne emisije plinova, što je zapravo bila osnova za dodjelu tih sredstava, kazao je Klišmanić.

Cijelu GALERIJU možete pogledati OVDJE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...