Kerumove nekretnine unovčene za 8,4 milijuna eura, 6. listopada otvaranje pisanih ponuda za spremišta u Zadru

Trgovački sud u Splitu zaprimio je dopis stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina tvrtke u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popis još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura, prenose agencije.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je “na bubnju” za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada – robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

Kerumova zgrada u Okrugu na Čiovu prodana je za 1,01 milijun eura, a bivše zagrebačko kino Central u središtu Zagreba bilo je unovčeno za 993.397 eura i predano tvrtki Ivana Čermaka.

Kerumova svinjogojska farma u Drnišu bila je prodana za nešto više od 465.000 eura, građevinsko zemljište u Supetru na Braču za 853.706, a stan na Trgu Kneza Višeslava u Zadru za 240.000 eura. Najmanje, samo 1990 eura unovčeno je od prodaje suvlasničkog djela poslovnog prostora u zagrebačkoj Praškoj ulici.

S druge strane, u izvješću stečajne upraviteljice navodi se još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru još nije završena procjena vrijednosti.

Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon nedavno objavljenih oglasa za prodaju Kerumovih spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu “tko da više”. Prodaja se obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se u oglasu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...