LADO i Jazziana Croatica – spoj jazza i mitske tradicije za najavu nove Koncertne sezone u Zadru

Borna Šercar, bubnjar i skladatelj, na čelu je sastava Jazziana Croatica, koji s Ansamblom LADO surađuje od 2019. godine. Suradnja je rezultirala albumom „Untamed“ za koji je Šercar istaknuo kako je kruna njegovog stvaralaštva te je sam album dokaz velikog umjetničkog potencijala ove nesvakidašnje suradnje.

Cilj ovog albuma nije bio opetovano i puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena hibridna forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane, u čijem sastavu uz Šercara nastupaju Vojkan Jocić (saksofon), Elvis Penava (el. gitara), Hrvoje Kralj (kontrabas) i Zadranin Borna Pehar (klavir)!

Uvod je to u Koncertnu sezonu 2023./2024. koja će svoje svečano otvorenje imati 16. listopada kada nastupa Zadarski komorni orkestar s programom u čast nedavno preminulom Valteru Dešpalju, uz dvoje istaknutih violončelista – Branimira Pustičkog i Moniku Leskovar, ujedno u ulozi umjetničke voditeljice Orkestra.

Kako izgleda kada jazz i tradicija pričaju mitove o vilama, vješticama, divovima i mitskim bićima, uvjerite se u petak, 22. 9. u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače, od srijede, 20. 9., u vremenu od 11 do 13 i od 18 do 20 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...