Mislite da su vaši susjedi ludi? U ovim zemljama normalno je biti gol na poslu, pljuvati ili baciti ormar kroz prozor

Kad se upustite u avanturu putovanja, svijet postaje vaša igraonica, a svaka nova destinacija prilika za otkrivanje zanimljivih kulturoloških razlika.

Evo nekoliko neobičnosti iz različitih dijelova svijeta koje će vas ostaviti iznenađene i osmijehom na licu, piše Chill portal.

Toaletni papir u Indiji: Uzmi crijevo za vodu!

Mnogi će se putnici iznenaditi kad otkriju kako se u Indiji toaletni papir obično ne nalazi u kupaonicama. Umjesto toga, Indijci često koriste crijevo za vodu ili malu kantu pokraj čučavca, koja služi za naknadno pranje. Upotreba toaletnog papira može biti problematična jer se cijevi često ne mogu nositi s njim. Dakle, pripremite se za nešto drugačiji higijenski ritual kad posjetite Indiju.

Pozdrav pljuvanjem u Keniji: Oznaka poštovanja

Iako se pljuvanje smatra nepristojnim u većini zemalja, kenijski narod Masai ima drugačiju perspektivu. Za njih je pljuvanje znak poštovanja. Dakle, ako se rukujete s članovima ovog plemena, nemojte se iznenaditi ako prvo pljunu u dlanove i zatim vam srdačno pruže ruku. Ako vas netko pljune na tek rođenu bebu ili nevjestu, ne brinite, to je njihova tradicija.

Zabranjene ruže u Meksiku: Pazite na boju!

Cvijeće je u pravilu dar ljubavi, ali u Meksiku trebate paziti na boju ruža. Crvene ruže su uvijek dobar izbor jer simboliziraju ljubav. Međutim, žute ruže su tabu jer se smatraju simbolom smrti. Dakle, budite pažljivi pri odabiru cvjeća za svoje voljene u ovoj zemlji.

Bacanje namještaja u Južnoafričkoj Republici: Novogodišnja čistka

Dok se mnoge zemlje pripremaju za Novu godinu s vatrometom, Južnoafrička Republika ima svoju jedinstvenu tradiciju. Tamo ljudi bacaju svoj stari namještaj kroz prozor na ulicu kako bi dočekali novu godinu. Ova tradicija nadzire se policijskim snagama kako bi se osiguralo da nitko ne bude ozlijeđen, a istovremeno predstavlja priliku za oslobađanje prostora od nepotrebnih stvari.

Sastanci u finskoj sauni: Poslovna opuštenost

Sauna je neizostavan dio finske kulture, ali ona nije samo mjesto za opuštanje. U poslovnom svijetu Finske, zajednički odlazak u saunu postala je tradicija za raspravu o poslovnim temama ili čak politici. Za Fince, sauna nije samo prostor za znojenje, već i za stvaranje poslovnih veza u opuštenom okruženju.

Kad krenete na svoje sljedeće putovanje, neka vas ne iznenadi neobičnosti koje susretnete. Upravo su te različitosti ono što čini svijet tako zanimljivim i raznolikim, piše Chill portal.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...