Pupić Bakrač sazvao konferenciju za medije ispred Županije: “Longin je osramotio funkciju župana, Zadarsku županiju i sve nas vijećnike”

Nakon događaja na otoku Istu vezano uz zadarskog župana Božidara Longina, županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač sazvao je danas konferenciju za medije jasno pozvavši nadležne institucije na reakciju.

– Prema svim pokazateljima ovog slučaja, radi se o kaznenom djelu iz članka 295. Kaznenog zakona, odnosno trgovini utjecajem. Nakon što je provedena istraga, zapisnik jasno sugerira da on nije htio platiti vez već da je vršio pritisak da mu se taj vez ne naplati i zbog toga je račun storniran. Ja sam podnio prijavu Državnom odvjetništvu i policiji, kontaktirao sam ih jučer. Do dana današnjeg odgovor nisam dobio iako je situacija jasna. Smatram da je Božidar Longin već trebao biti priveden i ispitan. Očekujem da se to dogodi, jer se tu nema što više čekati, dapače, to sad govorim kao stručna osoba, kao inspektor, to čekanje može dovesti do toga da neki svjedoci počnu mijenati iskaze. Sretna okolnost u ovoj “trapavasti i traljavosti” je to što ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola, bivši policajac, odbija lagati u ime Božidara Longina. Očekujem to procesuiranje i da se što prije sastane županijski ogranak HDZ-a, da potegne stegovni postupak i izbaci Božidara Longina iz stranke. A ja ću vam napomenuti da je on već jednom bio suspendiran u stranci kada je pretukao opernog pjevača. Nažalost, vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, zaključio je Pupić Bakrač.

Najviše od svega smeta ga, kako kaže, to što župan pokušava i druge uvući u svoje laži.

– Tu ne znam što je gore, od toga da on nije platio vez, do toga što on pokušava s tom svojom najprizemnijom laži uvući druge u laži, konkretno ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibolu, on očekuje da Škibola laže za njega, da je on zaboravio novčanik. On je tamo bio dva dana, bilo je barem sto situacija u kojima je on mogao platiti taj vez da ga je htio platiti. On bi prvi trebao biti upoznat s time da je tamo u ingerenciji Županijska lučka uprava i da se ti vezovi plaćaju.Tu se radi o jednom teškom poremećaju, napoleonskom sindromu gdje on smatra da kao župan nije dužan ništa plaćati, da su njegove laži dužni podupirati i drugi. On je time osramotio funkciju župana, osramotio je Zadarsku županiju, sve nas vijećnike u Županijskoj skupštini, na kraju krajeva i svoju stranku, nastavio je danas vijećnik, pozvavši sve koncesionare kao i bilo koju županijsku lučku upravu da predoče račun gdje je župan platio za svoj vez s obzirom da, kako kaže, postoji jedna urbana legenda u zadarskom arhipelagu da isti nikad dosada nije platio privezište za svoju jahtu, bilo da se radi o koncesijskom polju ili bilo kojoj luci.

Smiješne su mu, kaže, laži koje je župan iskoristio u svoju obranu.

– Ako mu je ostao novčanik kod žene dva dana, njemu je žena onda zaplijenila novčanik, onda njega zlostavlja njegova žena. Dva dana nema novčanik i mora pobjeći s jahtom od 12 metara da ne plati račun od 45 eura. To je najeklatantniji primjer zlostavljanja jednog muškarca od strane žene. To vam je samo primjer koliko taj čovjek prizemno laže, kazao je Pupić Bakrač upozorivši na potencijalni problem do kojeg bi moglo doći uslijed nastale situacije:

– Davoru Škiboli ističe mandat u devetom mjesecu, ja ne znam što će biti s tim čovikom. Mi ovdje imamo izbor između eklatantnih laži i kriminala i između čovika koji je stao protiv tog krimniala. On je decidirano i jasno rekao da je Božidar Longin rekao kako smatra da ne mora platiti taj vez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...