Romantična komična drama “Bergmanov otok” zatvara ljetnu pozornicu Kino Zone

– Dragi naši filmoljupci, ljeto nam se polako i kalendarski bliži kraju, a s njim i naše projekcije na otvorenom. Čast zatvaranja ljetne pozornice dopala je filmu jedne od najistaknutijih redateljica današnjice, Mia Hansen-Løve, romantičnu komičnu dramu “Bergmanov otok”!, najavljuju iz Kino Zone.

Par američkih filmaša, Chris i Tony, tijekom ljeta odluče se povući na osamu na mistične Farske otoke. U ovoj divljini i prirodnom okruženju gdje je slavni redatelj Ingmar Bergman živio i snimio neke od svojih najslavnijih djela, njih dvoje nadaju se pronaći nadahnuće za svoje nadolazeće filmove. I dok dani koje provode odvojeno lagano prolaze, fascinacija samim otokom kod Chris budi uspomene na njezinu prvu ljubav. Uskoro se tanka linija između realnosti i fikcije sve više zamagljuje, a par se jedno od drugog sve više udaljava…

Nakon niza priznanja koja je osvojila sa svojim prethodnim filmovima “Otac moje djece” i “Stvari koje dolaze”, Mia Hansen-Løve u filmu “Bergmanov otok” među ostalom progovara o izazovima ženskog autorstva unutar dominantnog muškog društva, krizama i emocijama kroz kakve i sama prolazi kroz kreativne procese. Impresivnu međunarodnu glumačku postavu predvode Vicky Kriesp i Tim Roth, a zapažene role među ostalima bilježe još i Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie, Hampus Nordenson te Anki Larsson.

“Bergmanovom otoku” će pak prethoditi domaći kratkometražni dokumentarni film Ivana Efendića, ”Mate”, koji je ovog ljeta zaslužio nagradu za najbolji kratkometražni uradak na Festivalu Mediteranskog Filma u Splitu. Radnja prati samoukog slikara Matu iz malog sela u Dalmatinskoj Zagori. Nakon što je pogledao dokumentarac o Rembrandtu, u staroj je kamenoj kući napravio atelje i izolirao se od svih utjecaja modernog života kako bi se posvetio slikanju.

”Mate” i ”Bergmanov otok” su na rasporedu u četvrtak 21. rujna s početkom od 20:30h, dok se ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 19:30 h.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...