Sjećate se kako je započelo 2020.? U ovoj hrvatskoj regiji ponovno značajno raste broj zaraženih koronom

Prema posljednjim informacijama, iz najveće istarske zdravstvene ustanove u posljednjih petnaest dana u pulskoj bolnici od ukupnog broja testiranih oko 20 posto njih pozitivno je, a prije dva dana četiri su hospitalizirana pacijenta – od čega dva na COVID odjelu, jedan u respiracijskom centru i jedan na kirurgiji.

– Simptomi su uglavnom identični kao i prethodnih godina, ali u blažoj formi – loše opće stanje, bol u mišićima, glavobolja te febrilitet uz respiratorne smetnje, izvijestila je ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić.

– Pacijent koji se nalazi u respiracijskom centru je u trećoj životnoj dobi s ozbiljnim komorbiditetom, dodala je.

Iz bolnice potvrđuju da tijekom jesenskih i zimskih mjeseci očekuju veći broj zaraženih jer će biti više boravka u zatvorenom prostoru, školama i vrtićima.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije navode da je karakteristično da tijekom kolovoza poraste broj zaraženih zbog različitih događaja i manifestacija u kojima se istodobno okuplja velik broj posjetitelja što pogoduje širenju virusa.

– Od početka ljeta na tjednoj razini u Istri bio je izrazito mali broj PCR potvrđenih pozitivnih osoba koji se kretao od jedne do šest osoba, dok primjerice u ovom trenutku na tjednoj razini imamo prosječno dvadesetak i više PCR potvrđenih pozitivnih osoba, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, piše HRT.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...