Spašavatelji HGSS-a otputovali u Tursku kao pomoć u akciji spašavanja speleologa iz jame Morca

Hrvatski državni modul za speleospašavanje, kojeg čine 22 iskusna spašavatelja HGSS-a, jutros je u ranim jutarnjim satima krenuo u međunarodnu akciju speleospašavanja u Tursku, javljaju iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

– Na poziv turskih vlasti i speleospašavatelja u koordinaciji preko Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH, naš tim odgovara s ciljem pružanja pomoći u spašavanju unesrećenog stranog speleologa iz jame Morca u južnoj Turskoj, gorje Taurus, na dubini od 1.000m. Unesrećeni strani speleolog je iskusni član speleološke i spašavateljske zajednice, kojem je za vrijeme međunarodne speleološke ekspedicije pozlilo. S obzirom na kompleksnost, morfologiju i dubinu jame, ova akcija speleospašavanja je iznimno zahtjevna. Naši spašavatelji planiraju stići u Tursku u večernjim satima i pridružiti se tamošnjim timovima kako bi zajedno uložili sve napore u spašavanju speleologa, izvijestili su iz HGSS-a.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...