U Biloj Vlaki obilježavanje 29. godišnjice pogibije hrvatskih branitelja Tomislava Karduma i Šime Džepine

Povodom 29. godišnjice pogibije hrvatskih branitelja Tomislava Karduma i Šime Džepine, UDBDR-a Vukšić i Mjesni odbor Vukšić organiziraju obilježavanje njihove pogibije u petak, 8. rujna ispred spomenika u Biloj Vlaki u 12:30 sati.

Tog kobnog dana 8. rujna 1994. na blagdan Male Gospe srpski teroristi mučki su iz zasjede ubili vukšićke hrvatske branitelje Tomislava Karduma i Šimu Džepinu, na cesti u Biloj Vlaki. Ovaj zločin dogodio u vrijeme kada je potpisan mirovni sporazum, a stankovačko ratište bilo je pod nadzorom snaga  UNPROFOR-a.

Predstavnici Mjesnog odbora Vukšić, obitelji poginulih branitelja, UDBDR-a Vukšić, suborci Minobacačke bitnice 120 mm, brojne braniteljske udruge proizišle iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Benkovca i mještani Vukšića ispred spomenika u Biloj Vlaki, položit će vijence i zapaliti svijeće.

Organizatori pozivaju mještane Vukšića da se odazovu u što većem broju kako bi se mogla na dostojanstven način obilježiti ova tužna obljetnica pogibije hrvatskih vitezova iz Vukšića.

Marko Ledenko – Mane

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...