U subotu humanitarna izložba Silvijane Dražović za Odjel pedijatrije: “Mi smo ovdje da osiguramo djeci veselje”

Danas su u hotelu A’mare predstavljeni detalje humanitarna izložba prodajnog karaktera koja će se u tom istom hotelu i održati ove subote, 23. rujna. Riječ je o izložbi slika poznate zadarske umjetnice Silvijane Dražović koja je i inicirala cjelokupnu akciju, te ju je u suradnji s hotelom A’mare i Lions klubom Zadar naposljetku i realizirala.

Prisutne je u ime kluba Lions Zadar pozdravila članica Davorka Mezić kazavši kako su ovaj prijedlog i inicijativu od strane gđe. Silvijane prihvatili punim srcem.

– To zapravo i jest misija Lionsa u cijelome svijetu, pomagati svima kojima je to potrebno, a ova akcija za djecu pedijatrije nas posebno veseli, kazala je Mezić pozvavši ljude da poprate subotnju izložbu u što većem broju.

Autorica izložbe Silvijana Dražović okupljenima je ispričala kako je došla na ideju ovakvog tipa izložbe:

– Nekako mi se učinilo ove godine da mi sve dobro ide i onda mi je palo na pamet da bi bilo u stvari najljepše vratiti Bogu, svemiru, djeci, bilo kome uslugu za sve dobro urađeno meni. I onda sam krenula raditi ovaj malo fantasy art i istražila da djeca to jako vole. Djeca slikaju monstrume, ne slikaju princeze i na tu temu sam napravila ovu izložbu.

Izrazito je zadovoljna, kaže, i cjelokupnom organizacijom i suradnjom s Lions klubom kao i hotelom A’mare dodavši kako su izložbu razvili kroz dvije faze.

– Jedna je neto prodaja, znači tko god nešto kupi, kompletan iznos ide bolnici, pedijatriji zadarskoj. A drugi dio ide od mojih slika koje su intimističke, znači nisu samo dječje, ide 30 posto zarade. Zato mi je drago da je upravo taj menadžerski dio, taj bankovni dio preuzeo Lions club u Zadru koji su već poznati po svojim humanitarnim akcijama, naglasila je umjetnica dodavši što je to što ovu akciju čini posebnom.

– Ono što nas možda ove godine razlikuje od svih nekih donatorskih akcija je da ovaj divan hotel kompletan iznos tog domjenka, iznos welcome pića, ulaznica od 10 eura donira našoj dječici. Mi smo ovdje da osiguramo djeci veselje, znači veselu posteljinu, pidžamice, papučice, bademantile, igračke, kuije za odlaganje, male tepihe da stave nožice kad se ujutro budu dignuli. I pored toga, ako nešto ostane možda nekakve foteljice, nešto za komociju dragih nam roditelja koji imaju bolesnu djecu, naglasila je ova umjetnica koja je ponosna na brojne slike, njih čak preko 300 koje je donirala tijekom života.

Voditelj Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar dr.med Tomislav Ledenko zahvalan je na ovoj plemenitoj akciji dodavši kako je svaka humanitarna akcija dobrodošla. Pritom je istaknuo kako su prioriteti zadarske pedijatrije krevetići, robica, medicinska oprema, posebice medicinski ultrazvuk te oprema za dječju endoskopiju.

Na izložbi će biti izloženo 40-ak slika, a donacijsko vrijeme će trajati skoro dva mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...