Znate li za pravilo 15 sekundi koje vrijedi u popularnim trgovinama u Njemačkoj?

Svijet se brzo mijenja a digitalizacija sve više utječe na naš svakodnevni život. Sve više i više trgovaca pokušava preskočiti taj trend i nudi opsežne usluge.

No, prema mišljenju stručnjaka iz industrije, uvijek se trebaju pridržavati vremenskog ograničenja jer će u protivnom dugoročno vjerojatno izgubiti kupce.

Kao što pokazuju različite studije, ankete i promatranja supermarketa i diskonta u Njemačkoj, Aldi, Lidl, Rewe, Edeka & Co. moraju obratiti pažnju na svoje kupce, posebno na blagajni.

Prema rijelima stručnjaka, važan odlučujući faktor za uspjeh ili neuspjeh stacionarne maloprodaje je dramatično smanjenje vremena potrebnog za plaćanje, prenosi Fenix magazin.

“15 sekundi – ne bi trebalo trajati dulje, pogotovo za mlade generacije koje su navikle na brzinu”, rekla je stručnjakinja za trgovinu na njemačkom Institutu za budućnost Theresa Schleicher.

Svatko tko stoji u redu i gleda kupce kako mukotrpno zbrajaju svoj sitniš brzo se iznervira. U najgorem slučaju, neće se više vratiti u tu trgovinu.

Plaćanje je važan vrhunac kupovnog iskustva. Bez obzira radi li se o supermarketu, diskontu ili modnoj trgovini.

U Kini je rašireno plaćanje pomoću prepoznavanja lica. “Izraz lica potreban za plaćanje je osmijeh”, rekla je Schleicher predstavljajući svoje izvješće o maloprodaji za 2020. godinu.

Kupci dobivaju više usluga

Kako bi opstali, trgovci se moraju prilagoditi zahtjevima kupca za sve opsežnijom uslugom.

To bi moglo uključivati preuzimanje rublja radi čišćenja kao dodatnu uslugu nakon što su namirnice naručene online isporučene, rekla je Schleicher.
Radi se o suradnji s drugim pružateljima usluga i povezivanju usluga.

“Konkurencija je bila jučer, danas je riječ o konkurenciji i suradnji u isto vrijeme.”

Zahvaljujući aplikaciji u SAD-u, putnici u zračnim lukama mogu kupovati i mobilno plaćati neposredno prije polaska zrakoplova, a da ne moraju ni koraka napraviti.

Narudžba će im biti dostavljena unutar 30 minuta na ulaz za ukrcaj prije polaska zrakoplova, prenosi Fenix magazin.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...