Zubčić o cijelom nizu pogrešaka i propusta; Od Županijske skupštine, Razvojne agencije, Psihijatrije do Narodnog muzeja i ŽUC-a

Predsjednik županijskog SDP-a i vijećnik u Županijskoj skupštini Jure Zubčić održao je danas konferenciju za medije kako bi istaknuo niz nepravilnosti koje su se dogodile nakon što je oporba napustila nedavnu sjednicu Županijske skupštine. Na toj sjednici se, kako tvrdi Zubčić, raspravljalo o nevjerojatnih 25 točaka dnevnog reda, koje su izglasane za svega 23 minute i 33 sekunde, što iznosi manje od jedne minute po točki.

Jedna od ključnih kritika odnosi se na izvješće Razvojne agencije Zadarske županije, koje je, prema Zubčićevim riječima, sadržavalo nelogičnosti. U izvješću se, na primjer, tvrdi da je broj liječnika medicine 175,63, što je izazvalo sumnju u točnost podataka. Zubčić je istaknuo da samo Opća bolnica Zadar zapošljava preko 180 liječnika, a također se pojavila sumnja da je greška nastala tijekom prepisivanja brojke članova operativne zaštite na 10 tisuća stanovnika. Također, izvješće je navelo da je udio stanovnika priključenih na vodoopskrbu pao s 92 na 87 posto, iako Vodovod tvrdi da je broj priključaka povećan, dok podaci ukazuju na pad broja stanovnika.

Nadalje, otkrivena je i pogreška u izvješću Županijske uprave za ceste, gdje se tvrdi da je Skupština donijela plan rekonstrukcije i gradnje cesta, iako takav plan nikada nije stigao na sjednicu. Zubčić je također naglasio da župan Božidar Longin tvrdi da mediji redovito pozivaju na kolegije župana, iako posljednji dostupni dokumenti s kolegija potječu iz prije dvije godine, a mediji nemaju pristup novijim dokumentima.

Zubčić je također prozvao vlast zbog otvorene privatizacije zdravstvenog sustava, posebno u vezi s Psihijatrijskom bolnicom Ugljan, čije odobrenje omogućuje komercijalizaciju usluga. Također je istaknuo veliku razliku u cijenama zemljišta u usporedbi s drugim lokacijama.

Na koncu, Zubčić se osvrnuo na situaciju u vezi Narodnog muzeja Zadar, ističući da se dogodila politička manipulacija pri donošenju odluka o njegovoj budućnosti, što može imati ozbiljne posljedice po kulturnu baštinu grada.

Na konferenciji za medije, Zubčić je najavio da će SDP poduzeti korake kako bi povećao transparentnost u radu Županijske skupštine i iznio planove za buduće djelovanje stranke u cilju rješavanja ovih problema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...