BRAVO! Zadarske “zmajke” osvojile zlato na 2. Međunarodnom dragonboat kupu u Zagrebu

Proteklog je vikenda u Zagrebu na Jarunu održan 2. međunarodni dragonboat kup grada Zagreba na kojem su se natjecao i tim Zadar Dragonboat kluba na čelu s predsjednicom Dubravkom Babić.

Kup je organizirao Kajakaški savez Zagreba, a sudjelovalo je osam ekipa i zadarske su “zmajke” u ženskoj konkurenciji osvojile zlatnu medalju.

Predsjednica prvog zadarskog dragonboat kluba izuzetno je ponosna na ovaj uspjeh jer ipak se radi o natjecanju u kojem su drugi timovi mlađi i fizički daleko spremniji. No, “zmajke” su pokazale koliko su snažne i moćne i postigle su odličan uspjeh.

– Bilo nas je 12 veslača, jedan kormilar i bubnjar i druga je ekipa imala malo više članica, ali, eto, mi smo malo uigraniji i malo bolji tako da smo pobijedili, kazala nam je Dubravka.

– Mislim da smo napravili dvije stvari. Tamo smo pokazali što znači druželjubivost i što znači jedan pozitivan odnos prema svemu, posebno prema sebi i svojim kolegama u timu, znači timski rad. Adrenalin je bio prilično jak, moglo se to osjetiti u utrci, ali sve u svemu, jako dobro smo napravili, čak smo postigli vrijeme kao jedan od mješovitih timova gdje su sve mladi i istrenirani muški i žene. Dakle, jedan prosjek godina od 60-ak postigao je isto vrijeme kao i jedan mješoviti brod. Meni to jako puno govori jer znači da su se ovi treninzi, i trud i rad i znoj isplatili i pokazuju rezultate, zadovoljno nam je rekla.

Inače, ovaj kup u Zagrebu trebao biti postati tradicionalan jer interes za natjecanje raste i promoviranje se malo popravlja u smislu novih ekipa koje su zainteresirane za sudjelovanje u dragonboatu, kaže Dubravka, što znači da je ovo važno radi razvoja i promoviranja ovog sporta u cijeloj zemlji.

– Mi smo još uvijek službeno jedini ženski dragonboat tim u cijeloj Hrvatskoj, ali nadamo se da će se, zahvaljujući nekim događajima, popularnost ovog sporta malo po malo proširiti. Krajem mjeseca idemo u Prelog na 2. kup u dragonboatu grada Preloga gdje će biti vjerojatno iste ili slične grupe. Ne znamo hoće li biti drugih ženskih ekipa, ali nama je cilj broj 1 je promoviranje zdravlja, mentalne i fizičke dobrobiti za sve osobe, a posebno za osobe koje su preboljele rak dojke jer je taj sport jako popularan u svijetu upravo među tim osobama, zaključila je naša sugovornica.

Podsjetimo, Zadar dragonboat klub u veljači ove godine proslavio je prvu godišnjicu osnutka. Klub je posvećen ženama koje su preboljele rak dojke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...