Građanska inicijativa “Tko je moj liječnik” najavila za ponedjeljak novi sastanak u Županiji: “Očekujemo više odgovora nego prošli put”

Nakon mjesec dana, u ponedjeljak u 9 sati održat će se drugi sastanak između predstavnica Građanske inicijative “Tko je moj liječnik” i predstavnika Zadarske županije s opet istom temom – nedostatak pedijatara.

Naime, kako se u razdoblju nakon sastanak do danas nije ništa promijenilo, iz Građanske inicijative zakazali su novi sastanak ne bi li ovog puta dobili odgovor.

– I dalje nam nedostaju informacije koje su nam nedostajale od početka, roditelji i dalje ne znaju kome se obratili, roditelji koji su bez pedijatra. Nova pedijatrica se još uvijek čeka, mi znamo da će doći, ali da će preuzeti samo pacijente stare liječnice, ovi koji ostaju bez liječnice Mikecin i dalje ne znaju kome će. Ono što roditelje i dalje iritira je to da sve ovo vrijeme ne dobivaju baš nikakve informacije. Tu se snalaze liječnici pa ih šalju okolo, roditelji se međusobno snalaze, i dalje ne znaju kome se obratiti za recepte, smiju li doći liječniku kod kojeg nisu upisani po recept, itd. Uglavnom, i dalje nemaju odgovora tako da smo mi zakazali sastanak u ponedjeljak u 9 sati u Županiji, najavila nam je to Maja Grgurić Srzentić iz Građanske inicijative.

Podsjetimo, prvi sastanak je održan nakon velikog mirnog prosvjeda na Pozdravu Suncu kojeg je organizirala ova inicijativa.

– Očekivanja su da barem ovaj put ne bude odgovora “ne znamo”, “nitko nije odgovoran” i “što vi mislite”. Mislim da smo stvarno prešli te faze da roditelji moraju osmišljavati rješenja umjesto onih koji, po nama, moraju znati te odgovore jer je stvarno prošlo dovoljno vremena tako da očekujemo malo više odgovora nego prošli put, kazala nam je Grgurić Srzentić.

Dotaknula se i najnovijeg problema s ginekolozima nakon što je još jedna ginekologica najavila odlazak u privatnike.

– Problem u cijeloj priči što sve saznajemo iz medija, to ne stoji na stranicama Doma zdravlja, HZZO-a ili bilo koga drugog nego su stvari koje mi pročitamo iz medija. To na kraju dođe na ono “rekla-kazala” i nitko ne zna do tog trenutka dok se to dogodi je li to istina ili nije što je po nama neodgovorno jer smatramo da bi takve informacije trebale dolaziti sa službenih stranica i izvora, a ne preko medija, zaključila je naša sugovornica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...