Gradonačelnik Dukić o Palekinoj ostavci: “Vjerujem kako će se rezultati kvalitetnog rada TZ proteklih godina pokazati u idućim turističkim sezonama”

Povodom ostavke Maria Paleke na mjesto direktora Turističke zajednice grada Zadra, oglasio se i zadarski gradonačelnik Branko Dukić, koji je također sudjelovao u delegaciji u New Yorku. Dukić je, naime, prihvatio Palekinu ostavku.

– Danas me Mario Paleka obavijestio kako podnosi ostavku na mjesto direktora TZ grada Zadra. Naveo je kako je tu odluku donio kao moralan čin i prihvaćanje odgovornosti zbog izrazito loše percepcije lokalne javnosti na promidžbene aktivnosti TZ u SAD-u potaknute privatnim objavama pojedinca s navedenog događaja.

Ovakve promotivne aktivnosti dio su godišnjeg programa rada svake gradske ili županijske turističke zajednice u Hrvatskoj. Tako je i ova promocija odrađena u skladu s godišnjim programom rada i po pravilima struke. 

Jasno je kako su rad i pozicija direktora TZ-a u našem gradu izloženi stalnom propitivanju i kritikama zainteresirane javnosti, a s obzirom na činjenicu kako je veliki broj Zadrana izravno ili neizravno uključen u turističku djelatnost. 

Vjerujem kako će se rezultati kvalitetnog rada TZ proteklih godina pokazati u idućim turističkim sezonama. Ova ostavka pokazuje kako je, uz taj rezultat, jednako tako potrebna potpora šire lokalne i stručne javnosti koja je izostala. Zbog toga i prihvaćam njegovu ostavku, navodi Dukić u svom priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...