Klasična gimnazija i Nadbiskupsko sjemenište slave 275. godina djelovanja

Klasična gimnazija Ivan Pavao II. Zadar i Nadbiskupsko sjemenište ‘Zmajević u Zadru proslavljaju 275. godišnjicu svoga djelovanja, u nedjelju, 22. i ponedjeljak, 23. listopada.

U nedjelju, 22. listopada, na blagdan sv. Ivana Pavla II., na čiji spomendan  Klasična gimnazija ujedno slavi svoj Dan škole, svečano koncelebrirano slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. U misi će sudjelovati profesori i učenici Klasične gimnazije.

U ponedjeljak, 23. listopada, visoka obljetnica postojanja najstarije zadarske školske ustanove koja se nekad zvala Nadbiskupska klasična gimnazija, svoj jubilej i Dan škole obilježava u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar svečanom Akademijom s početkom u 9 sati.

Pozdravne govore na početku Akademije će uputiti zadarski nadbiskup Milan Zgrablić i Božidar Longin, župan Zadarske županije. Potom će dr. don Zdenko Dundović održati izlaganje ‘Povijesna baština Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar’. U 9,40 sati, dr. don Ante Dražina, ravnatelj Klasične gimnazije će održati izlaganje ‘Klasična gimnazija Ivan Pavao II. danas’. Potom će prof. dr. Tonči Matulić održati izlaganje ‘Katoličke škole i odgoj savjesti’.

Tijekom Akademije će se uručiti Zahvalnice predstavnicima ustanova s kojima Klasična gimnazija surađuje. U 11,10 predviđeno je održavanje tradicionalne nogometne utakmice između profesora i učenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...