Koncertni ured najavljuje: autentični tango iz Buenos Airesa i studenti proizašli iz GŠ Bersa

Koncertni ured Zadar u narendom razdoblju najavljuje dva koncerta.

Autentični tango iz Buenos Airesa

Skladatelj i pijanist iz Buenos Airesa Adrián Placenti i bandoneonist iz Španjolske Alejandro Szabo, oboje Argentinci s velikim iskustvom u tangu i koncertima diljem svijeta, upoznali su se svirajući na turneji po Europi 2018. na koju je Adriána pozvao prestižni “Tango Harmony Orchestra” iz Budimpešte a u kojoj je Alejandro već sudjelovao kao bandoneonist.

Glazbena veza između njih dvoje bila je trenutna i u tom trenutku rodila se želja da sviraju zajedno kao duo, u “milonguero” stilu, prizivajući duh, plesni impuls i zvuk svojstven Buenos Airesu četrdesetih godina prošloga stoljeća.

Nastupit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači petak, 3. studenog u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji počevši od srijede, 1. studenog, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

Koncert studenata proizašlih iz Glazbene škole Blagoje Bersa

Prvi koncert iz Ciklusa Bersa održava se u subotu, 4. studenog u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, uz slobodan ulaz. Ciklus je nazvan po jednom od najvažnijih skladatelja koji su djelovali u Zadru, Blagoju Bersi, čije ime nosi zadarska Glazbena škola. Obuhvaća četiri koncerta u suradnji Koncertnog ureda Zadar i zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa, kako bi se profesorima i učenicima Škole omogućilo predstavljanje široj publici i potaklo na nove projekte i suradnje.

Na koncertu će nastupiti bivši učenici Škole, sadašnji studenti glazbenih akademija – mezzosopranistica Nikol Buterin; violinistice Tea Anić, Ivana Anastasija Barjašić, Dora Dušević, Nora Fantina i Antonija Tudorović; violistica Rebecca Vidajić; violončelisti Viktor Hodak, Karla Jelena Milićević i Lucija Milković; trubač Donat Martinović, flautistica Ana Dobrijević, klarinetistica Marta Zrilić te pijanisti Victoria Alesandra Nikpalj i Adrian Valčić. Za glasovirsku pratnju su zaduženi profesori klavira sa Glazbene škole Blagoje Bersa: Jurica Šoša, Đurđica Vincetić, Blanka Aždajić i Ivan Štorić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...