LIJEPE VIJESTI Orahnjača učenika Emanuela Marčine iz PPVŠ Stanka Ožanića osvojila zlato na ovogodišnjem Interslastu!

S Internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva – Interslast stižu dobre vijesti u Zadar. Naime, učenik 2. e razreda smjer pekar u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića osvojio je zlato u kategoriji juniora za svoju orahnjaču!

Ovo se natjecanje svake godine održava u Tuheljskim toplicama, a pokrovitelji su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije.

– Naši učenici su išli 2. razred pekar i 3. razred tehničar-nutricionist. Pekar je išao s orahnjačom, a breskvice je radila učenica tehničar-nutricionist. Imamo lijepe vijesti. Naš učenik Emanuel Marčina je osvojio zlatnu medalju za svoj rad u kategoriji orahnjače. Stvarno je bila savršena okusom, izgledom, dakle zasluženo. Posebno jer su to sjeverne županije koje imaju tradiciju kolača tako da je ovo jedna velika pobjeda, rekla nam je ravnateljica Škole, Jelena Gulan.

Inače, mentorica “zlatnog” učenica je prof. Zorka Kokić.

PPVŠ Stanka Ožanića i ranijih je godina sudjelovala na ovom međunarodnom natjecanju.

– I prošlih godina smo isto osvajali medalje. Tu su Slovenci jako “jaki” i često su oni odnosili te pobjede u slastičarskom i pekarskom dijelu, ali ove godine smo mi postali zlatni, zaključila je ravnateljica.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...