RAZOČARANI DOAJEN Edo Pezzi: “Udruga Naš Hajduk vodi Klub, najlakše je smijeniti Leku!”

Edo Pezzi (82) splitski sportski radio komentator u mirovini, za naš portal analizirao je lošu igru Hajduka i veliki kiks jučer na Poljudu i poraz od Osijeka 0:2.

– Smijeniti Ivan Leku, to je najlakše. Trebalo bi smijeniti predsjednika Hajduka Lukšu Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa! U posljednje četiri utakmice koje je izgubio, Hajduk je samo u dva susreta zapucao prema golu, dok je u preostala dva dvoboja uputio samo bezopasne udarce. Recite mi koga se može dobiti s takvom igrom? Hajduk u obrani ima igrače koji nisu u stanju zaustaviti nikoga, dok su u veznom redu potpuni nekreativci na čelu s Krovinovićem, koji je najveća “optička varka” koja je ikada došla u Hajduk. U napadu ako ne zabije Livaja to nitko drugi nije u stanju, koji put uspije Sahiti, ali to je nedovoljno. Već puno puta sam govorio – ako stane Livaja stati će i Hajduk. Kriza nije od danas, ona traje već osamnaest godina! Hajduk ima islužene igrače koji su besplatno došli, oni ne mogu igrati nigdje. Niti jedan nema pojma o ničemu, a vrlo su skupo plaćeni! Hajduk mi je najveća ljubav i nitko mi to od tih kvazi navijača ne može oduzeti. Znam koliko patim i koliko mi je teško zbog svega, ali još i više patim jer ne vidim svijetlu budućnost. Može se dogoditi kriza upravljanja Klubom, ali ne i kriza rezultata, Pezzi se dotaknuo i trenera Ivan Leke kojem se opasno “trese stolica”:

– Što tu može napraviti trener koji je već dokazan, koji je osvojio prvenstvo Belgije i bio drugi u kineskom prvenstvu? Iz ljubavi prema Hajduku iako je bio tražen, ostao je u Splitu, i sada bi on trebao biti Pedro! Procijenite je li to pošten, ali vjerojatno će ga smijeniti. Svugdje je tako jer to je najlakše. Naime, predsjednik Kuba neće smijeniti sam sebe, a Udruga Naš Hajduk koja vodi Klub, isto tako, neće smijeniti sama sebe. Stradat će samo jedan čovjek, to je tako uvijek bilo i bit će! Hajduk je ljubav svih nas, kada vidiš publiku i onoliki broj ljudi, i kada vidiš pozive i komentare koje dobivam sa svih strana svijeta, onda te mora boljeti jer Hajduk treba biti jači. 

Meštar radijskih prijenosa pohvalio je navijače:

– Publika je najjača snaga Hajduka. Pitanje je koliko ta ista publika zna i koliko se vodi emocijama? Svi bi voljeli da Hajduk bude najbolji, prvi ja, jer sam proživio šezdeset godina s Hajdukom. Ali jedno su želje, a drugo stvarnost i mogućnosti. Hajduk prvak? Moguće, ali je moguće i da meni kosa naraste! Ako kupe dva ili tri Messija, onda će biti prvaci. Nitko ne spominje Nikoličiusa koji je i doveo sve te igrače.

Edo nije zaboravio stati u obranu Marka Livaje:

– Livaja je otišao iz reprezentacije zbog Zlatka Dalića! Njega 45 dana nisu nazvali ni Dalić, ali ni Stipe Pletikosa. Livaja im je odgovorio na mangupski način “doviđenja gospodo”, zaključio je doajen hrvatskog sportskog novinarstva Edo Pezzi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...