Modernizacijom Zračne luke i uvođenjem prekooceanskih letova potaknut će se rast zadarske regije

U Zračnoj luci Zadar potpisan je ugovor za projekt izvođenje radova u Zračnoj luci Zadar vrijedan više od 16 milijuna eura.

Riječ je o projektu Elektrifikacija i ekologizacija sustava prihvata i otpreme zrakoplova u Zračnoj luci Zadar, koji se sufinancira iz NPOO-a.

“Oko deset milijuna eura nepovratnih sredstava velik je korak za Zračnu luku Zadar, jer zračne luke na globalnoj razini prestaju biti predmetom europskog financiranja”, komentirao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo da projekt u ZL Zadar nastavlja politiku smanjivanja štetnih utjecaja na okoliš i ozelenjivanja poslovanja te da ta luka stoji na prekretnici svog budućeg razvoja i poslovanja.

Direktor Zračne luke Josip Klišmanić najavio je da će se završetkom projekta osigurati napajanje iz obnovljivih izvora energije za sve veći broj putnika i zrakoplova koji slijeću u Zadar.

“Treba istaknuti da je ovo jedini projekt na razini Europske unije da se nepovratno financiranje odnosi na zračni promet”, naglasio je direktor luke koja je u pet godina udvostručila promet. “Najave trendova u nadolazećim godinama obvezuju nas na bolji i zeleniji prihvat putnika. Zato ćemo do kraja godine ponoviti natječaj za radove na prvoj fazi obnove naše infrastrukture, zgradi terminala”, rekao je Klišmanić.

Zadarski župan Božidar Longin kazao je da je Zračnom lukom Zadar ove sezone prošlo više od milijun putnika, piše Poslovni dnevnik.

“U Zadar će nakon obnove uzletno-slijetne piste dolaziti i prekooceanski letovi, što će osigurati gospodarski rast naše regije i Zadru vratiti povijesnu poziciju koja mu kao sjecištu putova i pripada”, ustvrdio je Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...