Nakon Lidla još jedan poznati trgovački lanac snižava cijene velikog broja artikla

Aldi Nord i Aldi Süd u početku su oklijevali slijediti Lidlov pokušaj usklađivanja cijena veganskih proizvoda s cijenama konvencionalnih proizvoda. No međuvremenu su popustili, piše “Lebensmittel Zeitung”.

Aldi Süd snizio je cijene na jedanaest proizvoda. Najveće sniženje ima “Almost Milk” iz My Vaya, koji je, kako navode iz tvrtke, sada dostupan za 0,95 eura odnosu 36 posto jeftiniji je nego prije. Veganski krem sir sada košta 1,29 eura u odnosu na 1,79 eura prošlog tjedna, prenosi Fenix magazin.

Aldi Nord, s druge strane, još uvijek traži svoj odgovor na snižavanje cijena. Lanac Penny je već prošli tjedan snizio cijene vlastitih vege proizvoda na razinu kao i Lidl. Lidl je tako postavio nove najniže cijene za svoju vegansku ponudu vlastitih robnih marki – barem za sada.

Kad je pak riječ o sirevima, tvrtka je u korak s konkurentom Aldijem i snižava cijene za gotovo 50 vrsta. Budući da takozvana žuta linija donosi veću prodaju od veganskih alternativa, vjerojatno će prodavača stajati više novca.

No, bitka za pozornost kupaca koji paze na cijene nastavlja se malim koracima: cijene smrznutih pilećih proizvoda kao što su Kusper Dinos, pileća krilca i fileti pilećih prsa također se snižavaju, doduše samo za 4 do 6 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...