Nastavlja se akcija prikupljanja pomoći za obitelj Matijević iz Škabrnje; I dalje im je hitno potrebna financijska pomoć!

Hrvatska Udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima ponovno apelira za pomoć obitelji Matijević iz Škabrnje, o čemu smo već pisali. Naime, nakon našeg pitanja brojni su ljudi krenuli pomoći no potrebno je još financijskih sredstava kako bi se uredila kuća u kojoj žive, a koja je u vrlo lošem stanju pa da se radovi završe prije zime.

– Dana 29.09.2023 predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba koji vodi akciju od samog početka predao je gosp. Andrijani Matijević novčani iznos od 44.510,00 eura i pun veliki kombi hrane, higijenskih potrepština, laptop i odjeću i obuću. Dokaz objavljujemo u privitku ove objave ovjereno kod Javnog Bilježnika od strane gosp. Andrijane Matijević, a prisutni tom prilikom su bili i osobno su se uvjerili da je predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Ivekovićeva ulica 35 predao novčani iznos i pun kombi navedenog su Župnik Don Ivan Rončević Župnik iz Škabrnje, mediji poput RTL-a, Danas.hr, Večernjeg lista itd. No, novaca nema dovoljno, jer je sve u jako jako lošem stanju i kuću treba detaljno obnoviti iz nutra i vana, gore i dolje, napraviti kompletno cijelu fasadu, djeci napraviti sobe, kuhinju, dnevni boravak, odnosno sve. Vlaga i voda uvukla se u sve zidove, sve treba detaljno napraviti iz početka. Pa vas ovom prilikom molimo nastavite pomagati uplatom na račun ovdje naveden, jer trebamo prikupiti još barem toliko za sve radove i materijal, navodi se u dopisu iz Udruge.

– Petero maloljetne djece školaraca zajedno sa majkom gosp. Andrijanom žive u neljudskim uvjetima, jako velikoj vlagi, gljivicama, jako velikom crnilu po zidovima i rupama u zidovima kroz koje im je propuh, a žive u jako malom prostoru svi zajedno. To je sve u tako jako lošem stanju da molimo sve ljude koji pročitaju pomozimo ovoj samohranoj majci i njenoj djeci, jer zimu neće izdržati. Kuća je u teškom stanju iz vana i iz nutra i sve detaljno treba napraviti. Potrebno je uz sve vanjske i unutarnje radove napraviti vodu, struju, wc, kupaonu i sve ostalo. Ovaj vikend proveli smo sa obitelj Matijević u Škabrnji. Radovi su počeli, a sada su se otkrili novi problemi. Nakon skidanja gornjeg sloja zida koji je bio jako mokar, pun vlage, gljivica i rupa, pojavila se vlaga i unutar zida koji je jako mokar. Došli su direktori tvrtki i majstori koji će odrađivati radove, održali smo sastanak, no materijal i sve ostalo trebamo platiti. Direktori građevinskih tvrtki i majstori rekli su da je to sve u jako lošem stanju i ima jako puno posla i ulaganja. Radi se o prostorima gdje će boraviti djeca i gosp. Andrijana, te sve treba krenuti iz nule. To iziskuje dodatna financijska sredstva, jer se radi o kuhinji, sobama za djecu, dnevnom boravku, vanjskoj fasadi cijele kuće, građevinskim radovima, radovima vodoinstalacije, radovima knaufa, krov treba napraviti i popraviti, zidovi su svi šupli iz vana i iz nutra, treba napraviti wc i sve ostale radove. Početak radova je dogovoren, a od svih majstora koji su redom nabrajali što sve treba zavrtilo nam se u glavi. Uglavnom, cijela kuća iz vana i iz nutra je u jako jako lošem stanju i sve treba detaljno napraviti kako bi djeca mogla tu živjeti sa majkom.  Zato molimo pomozite koliko tko može i platiti ćemo tvrtke koje će odmah krenuti s radovima, apeliraju iz Udruge.

Pomoć za obitelj Matijević možete uplatiti na račun:

IBAN: HR4824020061101034912.

Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...