Roditeljima djece koja se liječe izvan Zadra Grad osigurao besplatan smještaj

Grad Zadar ovim putem obavještava sve roditelje (zakonske skrbnike) djece koja su upućena na liječenje izvan Zadra (prvenstveno u bolnice u Zagrebu ili Splitu) da im je osiguran besplatan smještaj za vrijeme liječenja djece.

To pravo regulirano je Odlukom Gradskog vijeća o smještaju za roditelje djece koja se zbog težih oboljenja moraju liječiti izvan Zadraod 11. svibnja 2023. godine.

– U tu svrhu Grad Zadar je unajmio dva trosobna stana, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. Sukladno odredbama Ugovora o najmu, stanovi su raspoloživi za besplatan smještaj roditelja počevši od 1. listopada 2023. godine do daljnjega, navodi se u obavijesti iz Grada.

Nadalje, pravo na smještaj imaju roditelji odnosno zakonski skrbnici koji imaju prebivalište na području grada Zadra, a čija se djeca zbog težih bolesti, za koje ne postoji mogućnost pružanja adekvatne zdravstvene skrbi u OB Zadar, moraju liječiti u jednoj od bolnica na području Republike Hrvatske.

Opravdanost potrebe liječenja u bolnici izvan Zadra, dokazuje se uputnicom izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, odnosno mišljenjem i preporukom odgovarajućeg liječnika specijaliste.

Poslove u svezi s ostvarivanjem prava propisanih ovom Odlukom obavlja Upravni odjel socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, na adresi: Narodni trg 1. Kontakti: 208-142, 208 143 ili mail: jakov.vidovic@grad-zadar.hr ili nada.gauta@grad-zadar.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...