Trgovački centar u Šibeniku otkazao dječju predstavu zbog negodovanja dijela javnosti i lokalne crkve

Dalmare shopping centar u Šibeniku najavio je event koji se trebao održati u igraonici Happyland, no u konačnici su ga morali otkazati. Riječ je bila o dječjoj predstavi povodom Noći vještica.

– Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju. Veselimo se nekim novim susretima!, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Predstava se trebala održati 31. 10., a otkazana nakon prozivki iz lokalne crkve, a onda i zbog negodovanja jednog dijela javnosti, piše Index.

U petak se, naime, oglasila lokalna Župa sv. Jeronima.

“Dragi župljani, braćo i sestre,

prilažemo obavijest koja je na više mjesta postavljena u centru “Dalmare”.
U dječjoj igraonici “Happy Land” održat će se 31. listopada 2023. razne aktivnosti (gatanje u kuglu i karte, fotografiranje s vješticom Gatom…).
U takvim igraonicama roditelji obično nemaju pristupa i aktivnosti su povjerene osoblju igraonice.
Živimo u demokraciji i svatko ide gdje želi ići. Naša je dužnost i pravo jasno reći da koketiranje s okultnim stvarnostima ili prakticiranje tih istih stvarnosti nema veze sa štovanjem Boga. Upravo suprotno, na taj se način ne štuje Boga i njegovu svemogućnost.
Dobro kaže naš narod: “Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju”, napisali su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...