Zadarska policija noćas zaustavila vozače u alkoholiziranom stanju i bez položenog vozačkog ispita

Noćas u ponoć u Zadru, na Benkovačkoj cesti policijski službenici Policijske postaje Zadar su prilikom nadzora prometa zaustavili 44-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka. Daljnjim postupanjem utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,67 promila i u vrijeme izrečene zaštitne mjera zabrane upravljanja.

Kako javlja zadarska policija, nešto kasnije, na Ulici hrvatskog sabora u 03,50 sati zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala vozačica u dobi od 35-godina pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.

Oboje vozača su smješteni u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega će uz optužne prijedloge zbog prometnih prekršaja biti prepraćeni na nadležni sud.

Također je prekršajno sankcioniran i 21-godišnji vozač kojeg su sinoć nešto ranije, u 23,10 sati zatekli policijski službenici prometne policije na Ulici hrvatskog sabora dok je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te 38-godišnji vozač, koji je  u 1 sat  na istoj ulici upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg alkohola u organizmu.

– Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu, pozivaju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...