Coca-Cola povlači tri serije pića. Fortenova povukla sva pića Coca-Cole!

Više osoba završilo je u bolnici zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da od jučer ima još četvoro bolesnika u KBC-u Zagreb, jedan je u Vinogradskoj bolnici, a jedan u Varaždinu te da treba utvrditi je li sve u vezi s konzumacijom različitih pića.

Policija je provela izvide na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, gdje se jedan mladić navodno otrovao pićem. Index doznaje kako je danas ukupno šest novih sumnjivih slučajeva, no nitko nije hospitaliziran.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo primio je uzorke bezalkoholnog pića koje je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću u kojem je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Ministar zdravstva Vili Beroš je na pitanje novinara mogu li građani biti sigurni odgovorio: “Ja to u ovom trenutku ne mogu reći niti itko može reći. Imamo dva pića u dva grada, punjena u dvije zemlje… Najbolje je piti vodu.”

Iako se slučaj u Rijeci dogodio u subotu, nitko od nadležnih nije reagirao do jučer, a na društvenim mrežama masovno su se širile poruke o navodnim trovanjima, javlja Index.

Fortenova povlači s polica sva pića Coca-Cole

Članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic odlučile su samostalno i preventivno iz svojih dućana povući sva bezalkoholna pića Coca-Cole, objavili su iz Fortenove, prenosi Jutarnji.

“S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Coca-Cola.

Ta privremena odluka Fortenova grupe vrijedit će sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobijemo službene informacije o sigurnosti proizvoda i upute o postupanju”, navode u priopćenju.

Coca-Cola objavila koja pića povlači

“Slijedom nedavnih događanja poduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje.

Privremeno povlačimo jednu seriju Coca-Cola Original Taste 500ml u plastičnoj ambalaži (PET) s tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Coca-Coca Original Taste, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024.

Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također smo donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Riječ je o serijama proizvedenim 27. svibnja 2023. (s rokom trajanja do veljače 2024.) i 22. lipnja 2023. (s rokom trajanja do ožujka 2024.).

Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače”, objavila je Coca-Cola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...