Dvojac osumnjičen za krivotvorenje ugovora

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 62 i 66 godina koje se sumnjiči da su zajednički i dogovorno krivotvorenom dokumentacijom na prijevaran način oštetili vlasnicu nekretnine u Zadru.

– Sumnja se kako je 62-godišnjak u proteklom vremenu u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi izradio lažni ugovor o darivanju zemljišta u Zadru, na kojem je krivotvorio potpis 67-godišnje vlasnice nekretnine kao i javnobilježničku ovjeru. Nadalje, tako lažno sačinjene dokumente je predao 66-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je u travnju 2021. godine u nakani nezakonite uknjižbe ugovor ovjerio u javnobilježničkom uredu na zagrebačkom području, a potom ga je osumnjičeni 62-godišnjak u svibnju 2021. godine dostavio zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda poradi upisa vlasništva na svoje ime nekretnine, čija se vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura, priopćeno je iz zadarske policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 62-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja te prijevare, dok je 66-godišnjak kazneno prijavljen zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...