MALO JE NERVOZAN Nebojša Čović: “Nije bilo četnika, Zadar nam je dao ulaznice!”

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, gostovao je na srpskoj K1TV te se osvrnuo na incident koji se u subotu dogodio u Zadru, kada su član Upravnog odbora crveno-bijelih i dvojica novinara napadnuta.

– Incident nije bio izazvan, ali je rezultat nepoduzimanja nekih mjera na vrijeme. Zahvalan sam zdravstvenim službama u Zadru. Najavili smo Vani Dundov predsjednici ABA lige da ne dolaze navijači, nego članovi Uprave i njihova djeca.

Prema njegovim riječima, potrebne mjere nisu poduzete, jer su se navijači zadarskog Tornada oglasili 8. studenog i zapravo najavili incident.

– Momčad je u Zadar stigla iz Barcelone. Bilo je šest žena, sedmero djece, pet novinara, šest članova Skupštine i Upravnog odbora. Nema navijača, nema četnika, to je bio jedini problem. Ulaznice je osigurao Zadar i nije se radilo o navijačkoj skupini. Prvi napad bio je na novinare i članove Upravnog odbora. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, ali su frustrirani.

“Ogorčeni” Čović nastavio je dalje svoju priču.

– Predložili smo da se utakmica igra bez publike, jer smo bili zabrinuti što radi Tornado koji je dao povod za ovaj incident. Iz ABA lige nam nisu ništa rekli nakon incidenta. Objavite, barem recite da nam je žao što se to dogodilo. No, oni to “stavljaju pod tepih”. No, kada gledate utakmice u Beogradu, naše utakmice, recimo s Partizanom, vidite da je razina mržnje puno veća nego u Zadru, što je strašno i ružno. Neke utakmice se kroz razne medije pretvore u priče i u velike predstave. Gotovo svaka utakmica prerasla je u verbalno nasilje, odnosno vrijeđanje obitelji, vrijeđanje predsjednika države. Tome se mora stati na kraj.

Čović je poslao poruku i ABA ligi.

– Moraju osigurati regularnost natjecanja. U košarci sam 54, 55 godina i kad vidim neke utakmice, kako se sudi i što se događa na nekim utakmicama, počinje me biti sram što sam volio košarku. Gubimo regularnost, protivnička momčad se boji nekoga pobijediti, a suci se plaše proglasiti da je netko bolji. Vrijeđanje ljudi, to možete lako riješiti. Prva opomena, druga opomena, a kada dođe do treće, suci skidaju zviždaljke i napuštaju utakmicu. Ne možeš to napraviti Crvenoj zvezdi, a da ne napraviš nekom drugom. To se više ne može nazvati ni sportom ni košarkom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...